Säännöt

Takamaan seuratalo

Vuokra-aika

Viikonloppuvarauksen vuokra-aika perjantai klo 15 – sunnuntai klo 02. Avain luovutetaan asiakkaalle perjantaina klo 15 ja muihin tilaisuuksiin sopimuksen mukaan. Juhlat seuratalolla päättyvät viimeistään klo 02. Loppusiivous tehdään sunnuntaina ja avain palautetaan klo 15 mennessä.

Vuorokausivarauksen vuokra-aika alkaa klo 12 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12. Juhlat seuratalolla päättyvät viimeistään klo 02 ja talo siivotaan klo 12 mennessä.

Päivävarauksen vuokra-aika alkaa sopimuksen mukaan ja päättyy viimeistään klo 24. Talo myös siivotaan siihen mennessä.

Ennen 1.7.2022 tehdyt varaukset aiemmin sovittujen vuokra-aikojen mukaisesti.

Laskutus

Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Takamaan seuratalon internet-sivuilta.

Viikonloppuvarauksesta laskutetaan tilattaessa varaus-/ennakkomaksuna 150 € ja vuorokausivarauksesta 50 €. Varaus on voimassa, kun maksu on maksettu. Jos varausmaksua ei makseta eräpäivään mennessä, tila palautuu uudelleen myyntiin. Loppulasku lähetetään noin kuukausi ennen tilaisuutta. Sen eräpäivä on viikko ennen tilaisuutta. Jos loppumaksu ei näy tilillä, avainta ei luovuteta asiakkaalle.

Yleistä

– Avaimen vastaanottanut henkilö on vastuussa avaimesta ja siitä, että toimitaan vuokrausehtojen mukaisesti. Mikäli avain katoaa, vuokraajalta veloitetaan lukkojen uudelleensarjoittamisen kulut.
– Avaimet luovutetaan vain täysi-ikäiselle henkilölle. Seurataloa ei vuokrata koululaisten tai opiskelijoiden keskinäisiin juhliin.
– Tiloissa olevat vuokralaisen tavarat ovat hänen omalla vastuullaan eikä niitä ole vakuutettu Takamaan Vasama ry:n toimesta.
– Seuratalon tontilla olevaa kylän laavua ei voi varata yksityiskäyttöön.
– Seuratalon yläkerrassa on yksityisasunto. Salin yläpuolella oleva parveke on asukkaan yksityiskäytössä. Vuokraajan vastuulla on huolehtia yleisestä järjestyksestä tilaisuudessa ja olla aiheuttamatta kohtuutonta häiriötä asukkaille ja ympäristölle.

Käytännön asioita

– Tupakointi sisätiloissa ja ulko-ovien välittömässä läheisyydessä on kielletty. Vuokraaja järjestää tupakointipaikat ulkoalueelle tarpeeksi kauas seuratalosta.
– Ilmalämpöpumput ovat seuratalolla talvikaudella lämmittämistä varten. Tila ei ole ilmastoitu, eikä seurataloa viilennetä ilmalämpöpumpuilla, ellei asiasta erikseen sovita. Tällöin tilojen viilentämisestä huolehtii Takamaan Vasama ry ennen juhlien alkamista.
– Vuokraaja huolehtii, että tilat jäävät samaan kuntoon kuin ne olivat vuokrauksen alkaessa. Mikäli vuokralaiselta edellytettyä siivousta ei ole tehty sovittuun aikarajaan mennessä tai siivous on tehty puutteellisesti, veloitetaan siivouksen laiminlyönnistä 120 euroa
– Mikäli loppujäteastiassa on sinne kuulumattomia jätteitä tai jäteastian ulkopuolella on jätesäkkejä, asiakkaalta veloitetaan 50 euroa jäteastian ylimääräisestä tyhjentämisestä
– Vuokraaja on vastuussa siitä, että vuokra-aikana kiinteistölle tai sen irtaimelle omaisuudelle ei aiheudu vahinkoa. Mikäli näin tapahtuu, vuokraaja on velvollinen ilmoittamaan vahingosta viipymättä puhelimitse yhdistykselle ja korvaamaan aiheutuneen vahingon.
– Oleskelu seuratalolla klo 02 – 07 välillä ei ole sallittua. Myös seuratalon pihalla oleskelu on kielletty vuokra-ajan päättymisen jälkeen. Tiloissa tai seuratalon ympäristössä yöpyminen ei ole mahdollista. Vartiointiliike käy tarkistamassa tilan yöaikaan. 

Ennen tilaisuutta

– Sijoita pöydät ja tuolit saliin haluamallasi tavalla. Älä raahaa kalusteita lattioita pitkin. Juomakaappia ei saa siirtää paikaltaan, kuten ei myöskään kahvin- ja vedenkeittimiä.
– Älä kiinnitä koristeita ym. seiniin nauloilla, ruuveilla tai ilmastointiteipillä äläkä liimaa teippejä lattioihin. Seinissä on valkoisia koukkuja koristeiden kiinnitystä varten.
– Älä järjestä juomatarjoilua (baaria) salin puolelle, koska lattia ei kestä kosteutta. Pyyhi lattialle kaatunut juoma välittömästi pois.
– Käsittele kynttilöitä varovasti. Seuratalolla saa käyttää vain sisätiloihin soveltuvia kynttilöitä paloturvallisilla alustoilla huomioiden yleinen paloturvallisuus. Ulkona saa polttaa kynttilöitä ainoastaan lyhdyissä. Ulkotulia saa sijoittaa vain seuratalon risteykseen. Avotulien tekeminen on kielletty.
– Kalusteita ei saa viedä sisältä ulos.
– Jos koivuja tai heinä- tai olkipaaleja tuodaan seuratalolle, siivotaan itse ne myös pois
– Tuo tullessasi tarvitsemasi wc-paperit, käsipyyhepaperit/käsipyyhkeet ja jätesäkit.
– Voit käyttää seuratalon Suomen lippua. Lippua säilytetään keittiön alakaapissa.

Tilaisuuden jälkeen

– Ota pullokaappi pois päältä heti juhlien jälkeen, mikäli siellä ei ole muuta kuin juomia. Jätä jääkaappi-pakastin päälle. Voit jättää kylmiön päälle, jos jätät sinne yöksi ruokia.
– Tarkista, että kaasu- ja vesihanat on suljettu.
– Älä katkaise virtoja pääkatkaisijasta (koska tämä katkaisee sähköt myös yläkerran asunnosta). Sammuta valot valaistuskeskuksesta. Älä koske muihin sulakkeisiin.
– Siivoa piha välittömästi juhlien jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pullot ja tölkit eivät jää yön ajaksi pihalle.
– Vie tölkit, pullot ja pakkaukset pois. Lähin ekopiste on Korialla K-Marketin pihassa. Loppujäteastiaan saa laittaa vain sinne kuuluvaa jätettä eikä sen ulkopuolelle saa jättää jätesäkkejä.
– Siirrä kalusteet takaisin alkuperäisille paikoilleen samalla tavalla kuin ne olivat tullessasi.
– Siivoa talo juhlan jälkeen samanlaiseen kuntoon kuin se oli tullessasi. Pyyhi tahrat salin lattiasta nihkeällä mopilla. Älä pese lattiaa, koska se ei kestä kosteutta. Siivoa keittiö, ravintola, eteistilat ja wc:t ja pyyhi myös näiden lattiat. Kuraa tai tahmeita jälkiä ei saa olla lattioilla
– Tarkista vielä pois lähtiessäsi, että kaikki ovet ovat lukossa (varmista vielä vetämällä kahvasta että ovi on mennyt lukkoon) ja valot sekä sähkölaitteet ovat pois päältä. Ulkotulet tulee sammuttaa ennen lähtöä.